Archive for » május, 2013 «

Művészeti vizsga-meghívó

Category: Egyéb  Leave a Comment

Pünkösdnapi Nyírerdő futás

Pünkösdnapi Nyírerdő futás

Szombaton ismét „megtelt” gyerekekkel a baktalórántházi erdő. Idén is megrendezte a Pünkösdnapi erdei futóversenyt a Nyírerdő Zrt. Baktalórántházi Erdészete és a Nyárády Mihály Általános Iskola Nyírkércsi Tagintézménye.

A verseny célja a kezdetektől változatlan: felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, az erdei sportlehetőségekre, a környezet-tudatos magatartásra, valamint az erdők védelmére.

A versenyszámok az elmúlt évekhez hasonlóan alakultak: az óvodások a 300 méteres Süni-futáson indultak. Az iskolások az 1000 méteres Tapsi-futáson; a 2000 méteres Gida- és Szarvas űző futáson, valamint a három kilométeres Vaddisznóvágtán mérték össze tudásukat. A legnépszerűbbnek – hagyományosan – a 2013 méteres Pünkösdnapi Nyírerdő futás bizonyult, ezen még a felnőttek is rajthoz állhattak. Minden egyes táv dobogósai érmet és oklevelet vehettek át. A célba érkezők tombolaszelvényt kaptak, a szervezők különféle értékes és hasznos ajándéktárgyakat és sportfelszereléseket sorsoltak ki a gyerekek között. A fődíj idén egy Tablet volt.

A nyolcadik alkalommal megrendezett tömegsportrendezvényen több mint ötszázan álltak rajthoz. A nyírkércsi gyerekek több futószámban is dobogóra állhattak.

EREDMÉNYEINK:

Süni futás lány kategória / óvodások

1.     Csicsetku Dorina

2.     Gál Jázmin

3.     Szijjártó Alexa Mária

Tapsi futás fiú kategória:

1.     Szilágyi Máté

Gida futás fiú kategória:

3.     Ruzsa Mátyás

2013 méteres Pünkösdnapi Nyírerdő futás

3. hely: Berki Anita lány kategória

3. hely: Szilágyi Zsolt fiú kategória

GRATULÁLUNK!

Category: Egyéb  Leave a Comment

Felsős színház

 

2013. május 8-án a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban a felső tagozatos tanulók Jókai Mór: A kőszívű ember fiai című művét tekinthették meg.

 

Category: Egyéb  Leave a Comment

Levelek

Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár ebben az évben Leveleken rendezte meg a Baktalórántházi Kistérség könyvtári szolgáltató helyei számára a Költészet napi szavalóverseny III. fordulóját. Iskolánkat Jávor Alex 1. Juhász Zsófia 4. Ragó Zsanett 6. és Hajdu Zsóka 7. osztályos tanulók képviselték.

A megmérettetésen az 1-4.osztályos korcsoportban Jávor Alex 3. helyezést ért el, Juhász Zsófia pedig különdíjban részesült.

Az 5-8. osztályos korcsoportban Ragó Zsanett szintén a zsűri különdíját kapta a szép szavalatért.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak!

 

 

Category: Egyéb  Leave a Comment

Értő olvasás verseny Napkoron

 

Sápi Máté 3. osztályos tanuló lett az első Napkoron, a 3-4.évfolyam tanulói számára meghirdetett értő olvasás versenyen.

Szép teljesítményéhez gratulálunk!

Category: Egyéb  Leave a Comment