Archive for » május 18th, 2013«

Pünkösdnapi Nyírerdő futás

Pünkösdnapi Nyírerdő futás

Szombaton ismét „megtelt” gyerekekkel a baktalórántházi erdő. Idén is megrendezte a Pünkösdnapi erdei futóversenyt a Nyírerdő Zrt. Baktalórántházi Erdészete és a Nyárády Mihály Általános Iskola Nyírkércsi Tagintézménye.

A verseny célja a kezdetektől változatlan: felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, az erdei sportlehetőségekre, a környezet-tudatos magatartásra, valamint az erdők védelmére.

A versenyszámok az elmúlt évekhez hasonlóan alakultak: az óvodások a 300 méteres Süni-futáson indultak. Az iskolások az 1000 méteres Tapsi-futáson; a 2000 méteres Gida- és Szarvas űző futáson, valamint a három kilométeres Vaddisznóvágtán mérték össze tudásukat. A legnépszerűbbnek – hagyományosan – a 2013 méteres Pünkösdnapi Nyírerdő futás bizonyult, ezen még a felnőttek is rajthoz állhattak. Minden egyes táv dobogósai érmet és oklevelet vehettek át. A célba érkezők tombolaszelvényt kaptak, a szervezők különféle értékes és hasznos ajándéktárgyakat és sportfelszereléseket sorsoltak ki a gyerekek között. A fődíj idén egy Tablet volt.

A nyolcadik alkalommal megrendezett tömegsportrendezvényen több mint ötszázan álltak rajthoz. A nyírkércsi gyerekek több futószámban is dobogóra állhattak.

EREDMÉNYEINK:

Süni futás lány kategória / óvodások

1.     Csicsetku Dorina

2.     Gál Jázmin

3.     Szijjártó Alexa Mária

Tapsi futás fiú kategória:

1.     Szilágyi Máté

Gida futás fiú kategória:

3.     Ruzsa Mátyás

2013 méteres Pünkösdnapi Nyírerdő futás

3. hely: Berki Anita lány kategória

3. hely: Szilágyi Zsolt fiú kategória

GRATULÁLUNK!

Category: Egyéb  Leave a Comment