Archive for » november 2nd, 2013«

A Déri Múzeumban jártunk

 

2013.02.15-én iskolánk néhány tanulója ellátogatott Debrecenbe, a Déri Múzeumba. Kirándulásunk fő célja Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiájának és egy egyiptomi kiállításnak a megtekintése volt.

Látogatásunk elején a tárlatvezető a „Homokba temetett múlt” című kiállításra irányított minket. Itt nagyon sok érdekességet mesélt Déri Frigyes egyiptomi gyűjteményéről, amit egy elfeledett nílusi utazás során gyűjtött. Miután mindenki szétnézett, egy újabb terembe vezetett minket a tárlatvezető ahol két egyiptomi múmiaszarkofágot csodálhattunk meg. Mindezek után elérkeztünk a látogatás tetőpontjához, Munkácsy trilógiájához. Gyönyörű látvány fogadott minket. Ritka pillanatok egyike mikor mindhárom festmény egy helyen látható. A képeket különböző fényeffektekkel világították meg miközben történelmükről hallgathattunk tájékoztatót. A három festmény fotókon is szép látványt nyújt, de az eredeti a feledhetetlen élmény számunkra.

Kirándulásunk eredményes volt, hiszen mindannyian új ismeretekre tettünk szert. Ilyen művészi alkotást nem minden nap láthatunk.

 

                                        Készítette: Bagoly Fanni  8. osztályos tanuló

Category: Egyéb  Leave a Comment